Carența de calciu în culturile legumicole

carență de calciu – ardei

Calciul este printre cele mai importante elemente nutritive utilizat de către plante, iar prezenta lui în cantitățile necesare reprezintă cheia unei culturi reușite.

Calciul crește randamentul culturii indirect prin stimularea creșterii sistemului radicular, stimularea activității microbiene, mărirea disponibilitatea molibdenului (Mo) și absorbția altor nutrienți.

Calciul ajută la formarea compușilor care alcătuiesc o parte din pereții celulari. Astfel, asigură rezistența mecanică a plantei.

Calciul ajută la echilibrarea nivelurilor acizilor organici din plantă și activează mai multe sisteme enzimatice.

putregai apical – tomate

Apariția carenței de calciu

Carența de calciu apare cel mai adesea pe soluri acide și nisipoase sau în condiții de intensive de cultură.

De asemenea, carența de calciu își poate face prezența în condiții precum:

  • temperaturi excesive
  • umiditate scăzută a aerului
  • secetă
  • lipsa altor elemente nutritive
  • radiație solară puternică

Simptomele carenței de calciu

gofrarea frunzelor
  • putregaiul apical al fructelor
  • piticirea plantelor
  • gofrarea frunzelor
  • avortarea florilor

Agroleaf Power Calcium este diferit de alte produse foliare datorită absorbției rapide, a purității ridicate și a tehnologiei avansate. Datorită tehnologiei DPI (Double Power Impact – Complexul special de biostimulator) și complexului M-77 (Pachet complet de microelemente chelate), Agroleaf Power Calcium previne și corecteză carența de calciu. De asemenea, stimulează metabolismul plantelor, crește rezistența, dezvoltă aparatul foliar și determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic.