Carența de fosfor la cultura de ardei

Schimbările climatice sunt tot mai vizibile și perceptibile. Chiar dacă în ultima perioadă s-au înregistrat precipitații, valorile umidității din sol sunt încă scăzute. Iar acum ne confruntăm cu altă problemă: diferente de temperatura intre zi si noapte.

În aceste condiții, în culturile aflate în stadii incipiente de vegetație, se poate instala carența de fosfor. Semnele apar, inițial, pe frunzele mature și sunt reprezentate de colorații rosu-violet sau chiar vișiniu închis. Fosforul este unul dintre macroelementele esențiale pentru creșterea plantelor, fiind implicat în diviziunea celulara, dezvoltarea sistemului radicular, fructificarea si formarea semințelor, totodata ajutand si coacerea timpurie.

Datorită condițiilor climatice sistemul radicular nu poate prelua fosforul din sol,iar privarea plantei de acest element afectează direct producția. Astfel, pentru a corecta acestă carență se recomandă aplicarea unui îngrășământ foliar cu fosfor.

Agroleaf Power High P 12-52-5 + ME asigura o absorbție rapida, o puritate ridicata și o tehnologie avansata. Datorită tehnologiei DPI (Double Power Impact) și complexului M-77, Agroleaf Power stimulează metabolismul plantelor, crește rezistența, dezvoltă aparatul foliar și determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic.