Carența de potasiu în culturile legumicole

Potasiul este unul dintre nutrienții esențiali în nutriția plantelor. Este necesar în cantități semnificative în culturile agricole. Are un rol vital în procesul de fotosinteză, sinteza proteinelor și în formarea unei producții de calitate.

Potasiul este cunoscut drept „nutrientul calității” datorită influenței sale asupra unor factori precum mărimea, forma, culoarea, gustul, perioada de păstrare, conținutul de fibre și alte aspecte ce legate de calitate.Potasiul menține turgescența, reduce pierderile de apă și împiedică ofilirea.

În multe culturi ce au randament ridicat, consumul de potasiu al plantelor este comparabil cu cel de azot.

Efectele negative ale carenței de potasiu

Lipsa potasiului face plantele mai puțin rezistente la secetă, temperaturi extreme și alți factori de stres. De asemenea, lipsa de potasiu imprimă o sensibilitate la dăunători, boli și atacuri de nematozi.

carență potasiu – tomate

Agroleaf Power high K este diferit de alte produse foliare datorită absorbției rapide, a purității ridicate și a tehnologiei avansate. Datorită tehnologiei DPI (Double Power Impact – amestecul special de biostimulatori) și complexului M-77 (pachet complet de microelemente chelate), Agroleaf Power high K previne și corecteză carența de potasiu. De asemenea, stimulează metabolismul plantelor, crește rezistența, dezvoltă aparatul foliar și determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic.