Importanta fertilizarii foliare

Fertilizarea foliara este o unelta tehlogica adoptata de tot mai mult fermieri datorita problemelor pe care le rezolva. Trebuie precizat faptul ca o schema de fertilizare nu se poate baza doar pe nutritia foliara, ci acesta vine in completare fertilizarii clasice atunci cand conditiile din teren o impun.

Acestea includ problemele solului (soluri sarace, soluri nisipoare, soluri saraturate), starea vretii (temperaturi scazute, temperaturi ridicate, sau prea multe precipitații etc.), sistem radicular slab dezvoltat, greseli tehnologice (doza de pesticide necorespunzatoare) , etc.

Aceste conditii creeaza un disconfort plantelor fapt ce duce la probleme cum ar fi:

  • stagnarea din crestere.
  • elementele de productie nu se formeaza corespunzator sau la potentialul soiului/hibridului.
  • planta devine mai vulnerabila in fata bolilor si daunatorilor.

In fiecare asa zisa situatie, utilizarea ingrasamintelor foliare de buna calitate ajută plantele, deoarece continutul ridicat de microelemente care se absoarbe aproape imediat asigura aportul de elemente necesare stadiului de dezvoltare si imbunatateste capacitatea de regenerare. Aplicat la momentul potritiv, produsul Agroleaf Liquid, asigura o nutritie contanta si echilibrata fara a sacrifica viitoarea producutie datoria factorilor ce afecteaza dezvoltare plantelor.

Acest lucru este deosebit de important pentru culturile “moderne” de astazi, care pentru a obtine productii ridicate si alti parametri de calitate exceptionali, raspund adesea mai sensibil la condițiile de mediu. Raportul de macroelemente bine selectate ale ingrasamintelor foliare asigura stimularea si sustinerea adecvata a plantelor in diferite stadii de dezvoltare. De exemplu, s-a demonstrat ca ingrasamintele foliare cu conținut ridicat de fosfor pot creste absorbtia de fosfor prin sistemul radicular.

Ca raspuns al acestor provocări ICL Specialty Fertilizers a dezvoltat tehnologia unică F3 SurfActive care sporeste eficienta fiecarei
aplicari foliare. F3 SurfActive contine un amestec inovator de surfactanti non-ionici creat pentru a imbunatati disponibilitatea nutrienților. Ingrasamintele foliare Agroleaf Liquid au o pulverizare mai buna, o retentie pe frunza mai buna si capacitatea de reactivare a nutrientilor. Astfel, pe frunza va ramane o cantitate mai mare de substanta activa, deci mai multi nutrienti care vor patrunde prin cuticula frunzei, lucru extrem de important pentru plantele aflate in primele stadii de vegetatie.