Importanța Calciului în cultura de măr!

Carența de calciu sau pătarea neagră poate să apară datorita secetei prelungite din timpul verii, temperaturilor crescute din timpul iernii, inaintării în vârstă a pomilor sau pedispoziției genetice a soiului de măr. Pătarea neagră la măr se manifestă prin apariția de pete circulare, închise la culoare și adâncite pe suprafața fructului. Este afectată si pulpa care, în zona petelor devine maronie, iar fructul capătă un gust amărui. Pătarea neagră se poate manifesta și mai târziu, în depozit, fapt ce face imposibilă păstrarea fructelor pe o perioada îndelungată.

Testul Agroleaf Liquid Calcium+ la măr

Concluzii cheie

Prin utilizarea Agroleaf Liquid Calcium +, atacul pătării negre asupra fructului a fost semnificativ redus atât înainte, cât și după recoltare.

Agroleaf Liquid Calcium + a avut rezultate mai bune comparativ cu alte produse pe baza de calciu.

Incidența pătării negre la măr a fost redusă cu până la 63% cu Agroleaf Liquid Calcium +.

Informații generale

Scopul studiului: Evaluarea eficienței diferitelor cantități de calciu în vederea reducerii incidentei pătării negre la soiul Golden Delicious.

Când s-a aplicat: în vara lui 2015

Stația de probă: Spania

Cultura: Măr, soiul Golden Delicious

Evaluări: % din pătarea neagră în diferite stadii de dezvoltare

Agroleaf Liquid Calcium +, 8-0-0 + 13,8% CaO este un îngrășământ foliar lichid care conține calciu și azot. Produsul a fost creat cu ajutorul unor tehnologii unice pentru a stimula absorbția calciului și pentru a preveni pătarea neagră în culturile de fructe și legume.

Calciul joacă un rol important în viața plantei, fiind esențial pentru dezvoltarea sistemului radicular, extinderea termenului de valabilitate al fructelor și crearea pereților celulari ai plantelor.

Agroleaf Liquid Calcium + are rezultate mai bune decât îngrășămintele convenționale care, în special în timpul verii, pot provoca arsuri pe frunze.

Notă: Evitați amestecarea produselor pe bază de calciu și cupru în același rezervor!